Grillowane owoce z dipem serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Przepis na deser z grillowanych owoców ze słodkim dipem serowym. Propozycja na letnie spotkanie przy grillu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    3 sztuki
  • ananas

    1 sztuka
  • kiwi

    5-6 sztuk
  • cukier trzcinowy

    2-3 łyżki
  • serek homogenizowany

    250 gramów
  • Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów Prymat

    1 opakowanie
  • limonka

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Do schłodzonego serka homogenizowanego (lub skyru) dodaj opakowanie cukru z wanilią. Dodaj startą skórkę z limonki i klika kropel soku z limonki.

2. Obierz i pokrój w kostkę ananasa. Kiwi pokrój na ćwiartki. Przed pieczeniem obsyp owoce cukrem.

3. Bananów nie obieraj ze skóry, ale przetnij na pół.

3. Ułóż owoce na tacce aluminiowej. Obracaj co jakiś czas. Grilluj ok. 8-10 minut. 

4. Upieczone owoce (obierz banany), przełóż do miseczki i podawaj ze schłodzonym dipem serowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat