Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
banan
3 sztuki -
ananas
1 sztuka -
kiwi
5-6 sztuk -
cukier trzcinowy
2-3 łyżki -
serek homogenizowany
250 gramów -
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat
1 opakowanie -
limonka
1/2 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Grillowane owoce z dipem serowym
1. Do schłodzonego serka homogenizowanego (lub skyru) dodaj opakowanie cukru z wanilią. Dodaj startą skórkę z limonki i klika kropel soku z limonki.
2. Obierz i pokrój w kostkę ananasa. Kiwi pokrój na ćwiartki. Przed pieczeniem obsyp owoce cukrem.
3. Bananów nie obieraj ze skóry, ale przetnij na pół.
3. Ułóż owoce na tacce aluminiowej. Obracaj co jakiś czas. Grilluj ok. 8-10 minut.
4. Upieczone owoce (obierz banany), przełóż do miseczki i podawaj ze schłodzonym dipem serowym.
Komentarze (0)