Grillowane owoce z dipem serowym

Grillowane owoce z dipem serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Przepis na deser z grillowanych owoców ze słodkim dipem serowym. Propozycja na letnie spotkanie przy grillu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    3 sztuki
  • ananas

    1 sztuka
  • kiwi

    5-6 sztuk
  • cukier trzcinowy

    2-3 łyżki
  • serek homogenizowany

    250 gramów
  • Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat

    1 opakowanie
  • limonka

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowane owoce z dipem serowym

1. Do schłodzonego serka homogenizowanego (lub skyru) dodaj opakowanie cukru z wanilią. Dodaj startą skórkę z limonki i klika kropel soku z limonki.

2. Obierz i pokrój w kostkę ananasa. Kiwi pokrój na ćwiartki. Przed pieczeniem obsyp owoce cukrem.

3. Bananów nie obieraj ze skóry, ale przetnij na pół.

3. Ułóż owoce na tacce aluminiowej. Obracaj co jakiś czas. Grilluj ok. 8-10 minut. 

4. Upieczone owoce (obierz banany), przełóż do miseczki i podawaj ze schłodzonym dipem serowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat