Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTKA FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM !

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mrożony szpinak 1 opakowanie
ser feta 15 dag
jajko 2 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTKA FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM !

Do rozmrożonego szpinaku dodajmy jajko, ser feta , przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wszystko podsmażamy ciągle mieszając aż jajko się zetnie. Ciasto rozkręcamy i i kroimy w prostokąty. Do każdego prostokąta nakładamy wystudzony farsz i zlepiamy brzegi. Ciastka smarujemy rozkłóconym jajkiem. Gotowe ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 03.12.2012 09:59
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak