Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

CIASTKA FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM !

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
1 opakowanie
mrożony szpinak
1 opakowanie
ser feta
15 dag
jajko
2 szt
czosnek
2 ząbki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTKA FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM !

Do rozmrożonego szpinaku dodajmy jajko, ser feta , przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wszystko podsmażamy ciągle mieszając aż jajko się zetnie. Ciasto rozkręcamy i i kroimy w prostokąty. Do każdego prostokąta nakładamy wystudzony farsz i zlepiamy brzegi. Ciastka smarujemy rozkłóconym jajkiem. Gotowe ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 03.12.2012 09:59
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak