Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
jajko 1 szt
masło 2 łyżki
cukier puder 0,5 szkl
mleko 3,2% 4 łyżki
orzechy nerkowca 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka z orzechami

Masło ucieramy z jajkiem i cukrem. Następnie wlewamy mleko, zmielone orzechy, mąkę, a także proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy kółka za pomocą szklanki lub kieliszka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Ciepłe posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak