Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z masą makową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak.
masa makowa

Porada

Takie ciasteczka można zrobić be zużycia takiego przyrządu jak pierogomania.Wystarczy ciasto pociąć na kawałki, nałozyć farsz i złożyć.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z masą makową

Kroki postępowania

1
Płat ciasta wielkości Pierogomani ułożyć na niej.
Krok 1 - Ciasteczka francuskie z masą makową foto
2
Na to wyłożyć- korzystając z załączonej łyżeczki - dowolny farsz [ u mnie masa makowa z puszki] lekko go dociskając..
Krok 2 - Ciasteczka francuskie z masą makową foto
3
Drugim płatem ciasta przykryć farsz.
Krok 3 - Ciasteczka francuskie z masą makową foto
4
Następnie rozwałkować, tak aby wyciąć kształt pierożków. Usunąć nadmiar ciasta, przewrócić Pierogomanię do góry nogami i delikatnie wypchnąć pierożki, w razie potrzeby pomagając dołączoną łyżeczką..
Krok 4 - Ciasteczka francuskie z masą makową foto
5
Ułożyć na blaszkę i upiec..po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Ciasteczka francuskie z masą makową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:56
To coś dla mnie, bo lubię mak.
Noruas 19.07.2014 21:32
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak