Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIAP KAPUCHA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mała główka kapusty 1 szt.
cebula 1 szt.
masło 1 łyżka
garsc suszonych grzybów
kostka grzybowa 1 szt
sól, pieprz ziołowy

Przepis i sposób przygotowania na: CIAP KAPUCHA

Wykonanie:
Suszone grzyby na moczyć na noc, następnie ugotować z kostką i podsmażyć z cebulą. Kapustę obrać, opłukać, poszatkować i ugotować. Również ziemniaki ugotować i utłuc. Następnie połączyć ziemniaki z odciśniętą kapustą, przyprawić do smaku i polać omastą grzybową. Zamiast grzybów możemy użyć dobrej wędzonki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 11.09.2013 23:04
bardzo ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak