Chrupiące ziemniaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane opłukane ziemniaki gotujemyna półtwardo w lekko osolonej wodzie. Osuszone smarujemy z 2 stron olejem, obtaczamy w mące wymieszanej ze szczyptą soli. Posypujemy mielonym kminkiem i mieloną kolendrą i kurkumą. Piec z obu stron aż się zarumienią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat