Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki na gnocchi
-
ziemniaki
1 kg -
mąka pszenna typ 450
200 g -
jajko
1 szt -
sól
1 łyżka
Składniki na sos śmietanowo bazyliowy z suszonymi pomidorami
-
śmietanka 12-procentowa
250 ml -
pesto
3 łyżki -
suszone pomidory
3 szt -
sól
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Gnocchi z sosem śmietanowo bazyliowym i suszonymi pomidorami
Kroki postępowania


Gnocchi przykrywamy ściereczką i odkładamy na bok.

W garnku gotujemy wodę, dodajemy łyżkę soli. Gdy woda zacznie wrzeć partiami gotujemy gnocchi (około 1 minuty od momentu wypłynięcia).
Wyławiamy łyżką cedzakową i łączymy z przygotowanym wcześniej sosem.
Smacznego!
Komentarze (8)