Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące paszteciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 55 dag
ser kozi 25 dag
ziarna sezamu 4 dag
jajko 1 sztuka
masło 3 łyżki
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące paszteciki

Tymianek umyć , osuszyć i posiekać.Ser rozgnieść widelcem dodać tymianek ,wymieszać,odstawić żeby ser nabrał aromatu. Ciasto lekko rozmrozić , rozwinąć wykroić kwadraty o boku około 10cm.Na każdy kwadrat położyć ser , posypać wiórkami masła .Przeciwne rogi ciasta dokładnie zlepić.Jajko roztrzepać .Paszteciki posmarować jajkiem,posypać sezamem i ułożyć na blasze , wstawić do piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 200C .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak