Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca surówka z koperkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata chrupiąca 1 główka
rzodkiewka 400 g
koperek 1 pęczek
śmietana 18 proc 3-4 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku

Porada

Pyszna i lekka surówka w sam raz do obiadu czy też mięska z grilla. Ja robię z dodatkiem śmietany wtedy nie robi się taka wodnista ale można również dodać jogurtu. Najlepiej przygotować tuż przed podaniem sałata pozostanie wtedy chrupiąca.

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca surówka z koperkiem

Sałatę porwać na małe kawałki, ja użyłam tych liści ze środka tworzących główkę są bardziej chrupiące. Rzodkiewki oczyścić i pokroić dowlonie. Ja pokroiłam mniejsze w plasterki a większe w półplasterki. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać śmietanę a do smaku doprawić solą ziołową. Jeszcze raz wymieszać i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 01.07.2014 09:09
Mniam wygląda smakowicie
Anna169Hosz 01.07.2014 08:37
Samo zdrowie!
Aleksandra/Olcia 01.07.2014 07:52
to coś dla mnie mniam
Krystyna32 01.07.2014 07:28
bardzo apetyczna
patryska76 30.06.2014 23:54
Zdecydowanie moje smaki ;-) Pyszna surówka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak