Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik truskawkowo-morelowy z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 250 g
morele 4 sztuki
kefir 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
ryż ugotowany 3 łyżki
mięta liście 4 sztuki
ksylitol do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik truskawkowo-morelowy z ryżem

Schłodzone truskawki (umyte i z usuniętymi szypułkami) umieszczamy w pojemniku blendera. Do truskawek dodajemy umyte morele bez pestek. Całość blendujemy na mus.

Do musu owocowego dodajemy 2 łyżki ugotowanego ryżu i kefir, ponownie blendujemy.

Na koniec dodajemy jogurt naturalny, miętę i ksylitol do smaku. Jeszcze chwilę blendujemy i od razu podajemy. Wierzch posypujemy resztą ugotowanego ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 15.11.2016 13:54
fajny przepis :)
KORAL 13.11.2016 23:14
Pyszny chłodnik :)
Patrycja33 13.11.2016 21:16
wyglada smakowicie:-)
kd045 13.11.2016 21:09
super przepis !
magdow 13.11.2016 21:00
smaczne danie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak