Chłodnik na maślance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    250 ml
  • maślanka

    1 l
  • kefir

    150 ml
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • koperek

    do smaku
  • ogórki

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najprostszy chłodnik. Czesc warzyw została starta a czesc pokrojona. Maślanka wymieszana z jogurtem, do tego dodane warzywa i wlany rosól dla rozrzedzenia. Nastepnie posypane koperkiem i zostawione do lodówki na 1h dla schlodzenia i przegryzienia sie. mniam mniam:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sarenka 27.01.2011 11:10
Super na lato, pycha!
wedith1 29.11.2010 19:51
świetny chłodnik, na pewno go wypróbuję!
Agnieszka172 28.11.2010 12:16
lubię chłodniki
agnieszka214 24.11.2010 09:23
super przepis
Jolanta40 27.10.2010 16:23
lubię takie dania
Grażyna13 19.10.2010 09:18
Na upały idealny!
Ewelina47 02.10.2010 16:36
Chłodnik uwielbiam, ale nigdy nie jadłam z maślanką i jogurtem.
IlonaAlbertos 05.07.2010 09:04
Bardzo fajny przepis, w sam raz na taką upalną pogodę :)
Katarzyna/kate1980 14.06.2010 13:05
bardzo fajny przepis
SmacznaPyza 11.06.2010 09:12
dzisiaj będzie chłodnik bo upał niemiłosierny...tylko zrezygnuję z rosołu bo nie będę gotować świeżego a z kostki nie lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat