Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb ziarnisty z otrębami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pestki dyni 3/4 szkl
siemię lniane 3/4 szkl
otręby 3/4 szkl ( gryczane)
otręby owsiane 1/2 szkl
miód 2 łyżki
sól 1 łyzeczka
woda 350 ml
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb ziarnisty z otrębami

Kroki postępowania

1
Ziarna i otręby wsypać do miski i wymieszać.
Krok 1 - Chleb ziarnisty z otrębami foto
2
Miód, sól, wodę i olej wymieszać ze sobą.
Krok 2 - Chleb ziarnisty z otrębami foto
3
Do ziaren wlać rozczyn i wymieszać.

Krok 3 - Chleb ziarnisty z otrębami foto
4
Przełożyć do formy i pozostawić na 1 godzinę aby ziarna wchłonęły roztwór.
Krok 4 - Chleb ziarnisty z otrębami foto
5
Piecz około 60 minut w temp. 170 stopni. Kroić gdy chlebek jest już zimny
Krok 5 - Chleb ziarnisty z otrębami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.09.2015 18:25
Swojski najlepszy.
Czosnek&Chilli 23.09.2015 16:18
coś pięknego! tak właśnie powinien wyglądać chleb!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak