Chilli Con Carne z mielonej wołowiny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina mielona

    1/2 kg
  • cebula czerwona

    2 szt
  • chili

    1/2 łyżeczka
  • pomidory krojone z puszki

    1 op.
  • fasola czerwona z puszki

    1 op.
  • kukurydza w puszce

    1/2 op.
  • keczup pikantny

    2 łyżki
  • czosnek granulowany

    2 łyżeczki
  • przyprawa Smak Lata

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • słodzik

    2 tabletki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę czerwoną pokroić w piórka. Oliwę rozgrzać, włożyć mięloną wołowinę, dodać czosnek granulowany, cebulę, wszystko wymieszać z przyprawą Smak Lata, smażyć na małym ogniu 10 minut, często mieszając. Dodać fasole, odcedzoną kukurydzę, keczup i pomidory z puszki, 2 tabletki słodziku i 1/2 łyżeczki chilli, zamieszać i dusić 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 18.04.2011 20:04
pyszności, muszę znowu chyba zrobić
bejciu24 16.04.2011 20:09
musi być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat