Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne z kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 300 gram
cebula 2 sztuki
oliwa 5-6 łyżek
czosnek 3 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
woda 200 ml
oregano do smaku
Kmin rzymski mielony Prymat do smaku
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne z kukurydzą

Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie aż się zeszkli, dodajemy drobno pokrojony czosnek. Następnie wrzucamy mięso mielone, doprawiamy chili, oregano i kminkiem. Smażymy mięso aż zmieni kolor. Potem wlewamy pomidory z puszki z sosem, dodajemy wodę i gotujemy ok.10 minut na małym ogniu. Wrzucamy pokrojoną paprykę, kukurydzę z puszki i gotujemy dalej ok. 5-10 minut. Na końcu dodajemy fasolę z puszki i gotujemy jeszcze 5 minut i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.10.2013 00:01
dawno nie robiłam a lubię bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak