Chilii con carne wg Buni :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 czerwone cebule,1 puszka pomidorów pelati ( bez skórki w soku )

  • 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie,2 papryczki chilii ( mogą być suszone

  • cukier

    1 szczypta
  • rosół wołowy

    3 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • mielona wołowina

    25 dag
  • olej

    4 łyżki
  • czekolada gorzka

    2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić bardzo drobno pokrojoną cebulę i smażyć aż się zeszkli i zmięknie. Dodać rozdrobnione mięso i czosnek .Smażyć mieszając aż się zrumieni i zbrązowieje ( ok 20 minut ) . Wlać 3 szklanki bulionu wołowego., dodać papryczki chilii . Dusić następne 40 minut. Dołożyć paprykę, pomidory, fasolę , czekoladę , po szczypcie papryki, pieprzu, cukru. Dusić jeszcze 30 minut odkryte tak by potrawa nabrała odpowiedniej konsystencji. Doprawić do smaku .
Podawać z ryżem udekorowane listkami natki pietruszki ( lub innych ziół ).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia88 12.11.2010 07:51
świetny przepis
alaaa 11.08.2010 17:12
bardzo ciekawy przepis i na pewno smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat