Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne z mamutem
Kroki postępowania
Na odrobinie oleju zeszklić cebulę, potem dodać paprykę i smażyć.
cebula | 3 szt |
papryka żółta | 3 szt |
fasola szparagowa | 40 dkg |
mięso mielone wołowe | 30 dkg |
czosnek | 2 ząbki |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
pomidory krojone z puszki | 1 puszka |
olej do smażenia | |
fasola czerwona | 1 szklanka |
kukurydza w puszce | 1 puszka |
kumin | 1/2 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1/2 łyżeczki |
natka pietruszki | 2 gałązki |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: