Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 400 g
wołowina 500-600 g
Liść laurowy suszony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
cebule 2
ząbki czosnku 3
pomidory krojone z puszki
papryczka chili
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1/3 łyżeczki
bulion wołowy 500 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Fasolę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy. Odcedzamy i gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem liścia laurowego przez ok. 45 min.
Mięso kroimy w niedużą kostkę ,solimy i oprószamy pieprzem cayenne. Smażymy na rozgrzanym oleju ,przekładamy do garnka. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa szklimy posiekane cebule ,czosnek i chili. Solimy ,dodajemy przyprawy. Dodajemy do mięsa ,zalewamy bulionem ,dodajemy fasolę ,pomidory wraz z zalewą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny.
Następnie zdejmujemy pokrywkę i redukujemy sos. Podajemy z chipsami tacos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 05.01.2015 18:46
Cudne zdjęcie i pyszna propozycja
dollce 05.01.2015 16:45
Uwielbiam :)
Kolorowa 05.01.2015 16:25
Świetnie wygląda
Kluska_87 05.01.2015 13:20
wygląda zachęcająco
aisoglam 05.01.2015 11:59
Pysznie wygląda :)
Ankha 05.01.2015 11:25
Wrzucam do księgi, fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak