Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 250 gram
mięso mielone wieprzowe 250 gram
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
kukurydza w puszce 3 łyżki
fasola czerwona z puszki 1 szt
papryczka chili 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
pomidory 3 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia 3 łyżki
oregano
Papryka ostra mielona Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Podawać z ryżem, tortillą lub pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć, dodać posiekany czosnek. Gdy cebula się zrumieni dodać mięso, pokrojone pomidory (bez skórki) oraz pozbawioną pestek papryczkę chili. Paprykę czerwoną i zieloną oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Dusić na wolnym ogniu 30 minut. Na koniec dodać przepłukana na sicie fasolę z puszki i kukurydzę, całość podlać bulionem i dusić jeszcze 5 minut. Doprawić solą, pieprzem, oregano, papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 07.06.2014 17:09
jak zawsze smacznie jest u Ciebie))
romanrafal
romanrafal 17.05.2014 08:47
pyszne jedzonko,bardzo lubię
Margo1 15.05.2014 07:54
Podoba mi się
gusia1000 14.05.2014 13:54
Znane i dobre jedzenie.
Kejti 13.05.2014 20:54
Uwielbiam,dawno nie robiłam :-)
adelajda 13.05.2014 17:13
super danie :))
Sroczka 13.05.2014 16:24
Z chęcią troszkę bym zjadła.
gosia56 13.05.2014 15:59
pyszne jedzonko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak