Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wołowy 200 g (pokrojony w kostkę)
boczek wędzony 50 g
olej rzepakowy 3 łyżki
cebula 1 szt. (pokrojona w kostkę)
pieczarki 100 g
rosół wołowy 1 litr
ziemniaki 2 szt. (pokrojone w kostkę)
papryka czerwona 1/2 szt.
papryka zielona 1/2 szt.
papryka żółta 1/2 szt.
pomidory bez skóry 100 g
ogórki kwaszone 100 g (pokrojone w kostkę)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
Papryka ostra mielona Prymat (do smaku)
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat (do smaku)
natka pietruszki (do smaku)
Pieprz czarny grubo mielony Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami

Kroki postępowania

1
Mięso i boczek pokroić w kostkę, a następnie wrzucić na rozgrzany olej.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami foto
2
Po chwili dodać cebulę i pokrojone w cząstki pieczarki, doprawić do smaku.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami foto
3
Gdy mięso się zrumieni, a cebula zeszkli, dodać ciepły rosół i ziemniaki.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami foto
4
Gotować aż mięso będzie miękkie. Następnie do zupy dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę (można ją wcześniej podsmażyć), pomidory bez skóry i ogórki kwaszone.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami foto
5
Całość doprawić do smaku.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami foto
6
Smacznego!
Krok 6 - Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak