Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio ze świeżymi ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
oliwa 80 ml
sok z cytryny 60 ml
bazylia 0,5 pęczka
natka pietruszki 0,5 pęczka
oregano 1 łyżeczka
szczypiorek usiekany 1 łyżeczka
pomidory suszone Smak 2 dag
parmezan starty 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio ze świeżymi ziołami

Z polędwicy usunąć ścięgna, ciasno owiną plastykową folią i mrozić 1,5 godz. Mięso pokroić krajalnicą na 1 mm plasterki rozłożyć na talerzach. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać ziołami, pieprzem i parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak