Carpaccio z ziemniaków

Carpaccio z ziemniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • ziemniaki

    4 pokrojone w cienkie plastry
  • bulion warzywny

    600 ml

Sos

  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • koperek

    1 łyżeczka
  • szczypiorek

    1 łyżeczka (posiekany)
  • orzeszki piniowe

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżeczka
  • ser kozi

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyłem , obrałem i pokroiłem w plasterki. Włożyłem do wrzącego wywaru , gotowałem do czasu aby ziemniaki były ugotowane , ale nie były zbyt miękkie.
Odsączyłem i przełożyłem na talerz.
Sos : orzeszki pinii uprażyłem na suchej patelni. Składniki na sos wymieszałem , dodałem do niego uprażone orzeszki. Ser pokroiłem plasterki. Ułożyłem je na ziemniakach , polałem sosem. Podałem z bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ggosienka68

05.11.2014 08:38
apetycznie wygląda :)

V_kuchareczka

29.10.2014 18:39
bardzo smaczne

Ania321

29.10.2014 14:11
bardzo apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat