Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z ziemniaków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

ziemniaki 4 pokrojone w cienkie plastry
bulion warzywny 600 ml

Sos

oliwa 4 łyżki
natka pietruszki 1 łyżeczka
koperek 1 łyżeczka
szczypiorek 1 łyżeczka (posiekany)
orzeszki piniowe 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
ser kozi
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z ziemniaków

Ziemniaki umyłem , obrałem i pokroiłem w plasterki. Włożyłem do wrzącego wywaru , gotowałem do czasu aby ziemniaki były ugotowane , ale nie były zbyt miękkie.
Odsączyłem i przełożyłem na talerz.
Sos : orzeszki pinii uprażyłem na suchej patelni. Składniki na sos wymieszałem , dodałem do niego uprażone orzeszki. Ser pokroiłem plasterki. Ułożyłem je na ziemniakach , polałem sosem. Podałem z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 05.11.2014 08:38
apetycznie wygląda :)
V_kuchareczka 29.10.2014 18:39
bardzo smaczne
Ania321 29.10.2014 14:11
bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak