Carpaccio z kalarepy z wędzonym dorszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    2 sztuki
  • wędzony dorsz

    350 gram
  • pomidor

    2 sztuki
  • Koperek suszony Prymat

  • sos winegret

    5 łyżek
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obie kalarepy obrać, dokładnie umyć oraz zetrzeć w bardzo cienkie plastry, najlepiej na ostrej tarce jarzynowej. Plastry kalarepy ułożyć na 3 płaskich talerzach.
Pomidory umyć, osuszyć , przekroić na pół, a następnie w półplasterki. Ułożyć na plastrach kalarepy. Następnie warzywa polać odrobiną sosem winegret. Na środku talerza położyć kawałki wędzonego dorsza i całość posypać posiekanym koperkiem.
afrodyta
Przepyszna i elegancka sałatka. Idealna na kolację. Polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 17.05.2016 19:50
o proszę, jak pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat