Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z gruszki i szynki parmeńskiej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
szynka parmeńska 5 plastrów
ser gorgonzola
zielone sałaty - rukola, roszponka, lollo bianco
granat 1 szt
oliwa z oliwy
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z gruszki i szynki parmeńskiej

Gruszkę pokrójcie wzdłuż i ułóżcie na przemian z szynką parmeńską. Na górę połóżcie pokrojony w kostkę ser gorgonzola, rukolę i posypcie granatem. Na koniec skropcie całość oliwą z oliwy i posypcie grubo zmielonym pieprzem. Podawajcie z grzankami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak