Sałatka z granatem

Sałatka z granatem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Szybka sałatka z granatem, fetą i pomarańczą. Dzięki dodatkowi orzechów jest chrupiąca, a cebula nadaje jej pikantności. Koniecznie sprawdźcie ten przepis!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • granat

    1
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • ser feta

    50 g
  • pomarańcza

    1
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • oliwa

    1 łyżeczka
  • liść mięty

    kilka
  • pieprz

    szczypta
  • cebula czerwona

    1
  • orzechy włoskie

    20 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski włożyć pestki granatu, doprawić solą morską i dodać pokrojony w kostkę ser feta.

Pomarańczę obrać i ostrym nożem wykroić cząstki pomiędzy błonami.

Następnie dodać je do sałatki z odrobiną oliwy z oliwek i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

Dodać czerwoną cebulkę pokrojoną w piórka, orzechy włoskie i kilka listków mięty.

Całość dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 06.02.2019 09:24
Ależ smakowita sałatka.Sałatka bardzo pięknie podana.;)
Renata9 24.03.2017 22:46
Smaczna sałatka
mysza75 24.03.2017 19:11
pyszności aż ślinka leci
Agnieszka-87-25 24.03.2017 17:29
kuszaca jest

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat