Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
granat
1 -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
ser feta
50 g -
pomarańcza
1 -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
oliwa
1 łyżeczka -
liść mięty
kilka -
pieprz
szczypta -
cebula czerwona
1 -
orzechy włoskie
20 g
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z granatem
Do miski włożyć pestki granatu, doprawić solą morską i dodać pokrojony w kostkę ser feta.
Pomarańczę obrać i ostrym nożem wykroić cząstki pomiędzy błonami.
Następnie dodać je do sałatki z odrobiną oliwy z oliwek i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Dodać czerwoną cebulkę pokrojoną w piórka, orzechy włoskie i kilka listków mięty.
Całość dokładnie wymieszać.
Komentarze (4)