Carpaccio z buraków

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 średnie buraki

  • kawałek twardego sera długodojrzewającego )

  • 1 łyżeczka natki pietruszki

  • 1 łyżeczka octu balsamicznego

  • 1 łyżeczka oliwy extra virgin

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki wkładamy do folii aluminiowej i pieczemy w 180 stopniach do miękkości, potrwa to około godziny. Następnie je obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki, całość posypujemy poszatkowaną natką, serem, sporą ilością świeżo mielonego pieprzu, oliwą i balsamico. I solimy oczywiście.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 10.02.2017 23:51
Twoje przepisy są zawsze absolutnie oszałamiające! I te zdjęcia.... Całość- cudo!
Barbara13 09.02.2017 23:25
Smakowite !!!
IKrakowianka 09.02.2017 20:36
bardzo smaczne
Łukasz15 09.02.2017 19:11
Super wygląda
Ania321 09.02.2017 16:41
bardzo apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat