Carpaccio z buraków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • buraki

    2 średnie
  • roszponka

  • ser feta

Dressing

  • oliwa

    6 łyżek
  • sok z cytryny

    0,5 szt
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • ząbek czosnku

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki owijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do miękkości, przez około 40 minut, obieramy i kroimy w jak najcieńsze plasterki. W międzyczasie robimy dressing: wszystkie składniki mieszamy do powstania jednolitej konsystencji i odstawiamy na 15 minut. Na talerzu układamy plastry buraka, w środkowej części talerza roszponkę, posypujemy rozdrobnionym serem feta i polewamy dressingiem.
S M A C Z N E G O ! ! !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 19.06.2016 22:41
to jest boskie!
EmciaPichci 18.07.2014 09:32
super :) muszę koniecznie spróbować takie zrobić :)
AZgotuj 11.04.2014 16:21
obłędne. A ja własnie mam ugotowane buraczki jeszcze ciepłe więc... będzie carpaccio:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat