Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraków

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

buraki 2 średnie
roszponka
ser feta

Dressing

oliwa 6 łyżek
sok z cytryny 0,5 szt
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraków

Buraki owijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do miękkości, przez około 40 minut, obieramy i kroimy w jak najcieńsze plasterki. W międzyczasie robimy dressing: wszystkie składniki mieszamy do powstania jednolitej konsystencji i odstawiamy na 15 minut. Na talerzu układamy plastry buraka, w środkowej części talerza roszponkę, posypujemy rozdrobnionym serem feta i polewamy dressingiem.
S M A C Z N E G O ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 19.06.2016 22:41
to jest boskie!
EmciaPichci 18.07.2014 09:32
super :) muszę koniecznie spróbować takie zrobić :)
AZgotuj 11.04.2014 16:21
obłędne. A ja własnie mam ugotowane buraczki jeszcze ciepłe więc... będzie carpaccio:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak