Carpaccio buraczkowe z sosem miodowo-balsamicznym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    2
  • miód

    1 łyżka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki dokładnie myjemy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości (ok. 1 godziny w temp. 200°C ale czas może się zmienić w zależności od wielkości buraka). Następnie upieczone buraczki cienko kroimy w plasterki. (ja nie zdejmuję skórki). Miód mieszamy z octem balsamicznym na jednolita masę i polewamy nim ułożone plasterki. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 28.11.2012 12:15
Oj, to musi byc pyszne :)
BernadettaP 25.09.2011 19:59
Smaczne :-)
anemon 18.08.2011 07:12
Prosto i smacznie, buraczki z odrobiną octu balsamicznego dobrze smakują.
jolajka 14.08.2011 07:58
ciekawe
Agnieszka_B 12.08.2011 21:48
Propozycja warta wypróbowania:)
Jolanta_P-S 12.08.2011 16:27
ciekawy pomysł
aginaa 12.08.2011 14:31
pomyslowe
agnieszka137 11.08.2011 23:44
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat