Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Caprese z suszoną bazylią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 sztuka
mozzarella w kulce 200 gram
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
przyprawa do potraw Kucharek 1 szczypta
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Caprese z suszoną bazylią

Kulkę mozzarelli pokroić w plasterki. Pomidora umyć, pokroić w półplasterki. Układać na talerzu naprzemiennie. Posypać bazylią, dodać pieprz i przyprawę Kucharek. Polać oliwa z oliwek. Podawać na zimno na przykład z dodatkiem chrupkiego pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 17.01.2017 21:26
super pomysł :)
Małgorzata92 15.01.2017 17:27
Fajne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak