Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka bałkańska
1. Do miseczki przełóż mielone mięso wołowe i z karkówki, dodaj posiekany czosnek oraz cebulkę, całość dopraw pieprzem, sola oraz oregano i dokładne wymieszaj.
2. Kiedy masa jest już gotowa rozłóż ja cienko na pergaminie. Na środek wyłóż łyżkę kwaśnej śmietany i zawiń ją w środku mięsa kształtując swojego burgera.
3. Mięso smaż na rozgrzanej patelni ok 4 minuty z każdej strony i dopraw sola i pieprzem.
4. Ogórka obierz ze skórki i pokrój pod katem 45° w cieniutkie paseczki i przełóż do miski. Dodaj pokrojonego pomidora, cebulkę i czarne oliwki, całość dopraw bazylia, sokiem z cytryny, sola oraz oliwą z oliwek, dodaj pokruszony ser bałkański i całość dokładnie wymieszaj.
5. Kromki chleba kukurydzianego podpiecz z obu stron na patelni grillowej, spód kanapki posmaruj musztardą z whisky, która dopełni słodycz kukurydzianego pieczywa. Następnie połóż chrupiąca sałatę masłową, pljeskavice i starannie wyłóż sałatkę szopska, kanapkę przykryj druga warstwa grillowanego pieczywa i gotowe!
Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki?