Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Caponetti

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 100 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
mąka pszenna 400 gram
masło 50 gram
jajko 4 sztuki
mleko 25 ml
cebula 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
woda do gotowania
szczypiorek do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Caponetti

Cebulę obieramy, drobno siekamy i dusimy chwilę na maśle. Pod koniec duszenia dodajemy bułkę tartą i razem lekko podsmażamy. Mąkę mieszamy z podsmażoną cebulą i bułką tartą, dodajemy jajka, szpinak, mleko i majeranek. Doprawiamy solą i wyrabiamy gładkie ciasto. Z masy formujemy długie paluszki, wkładamy je do osolonej, wrzącej wody i gotujemy do wypłynięcia. Odcedzamy i podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 24.11.2014 16:42
@Lucan, tak, to włoska przystawka
Lucan 24.11.2014 16:37
to są włoskie?
monikalangier 24.11.2014 15:41
ciekawy pomysł
Anna169Hosz 24.11.2014 15:19
Pierwszy raz widzę takie kluseczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak