Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CANOLLI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
masło 2 łyżki
cukier puder 1/2 szklanki
wino białe do smaku
ser ricotta 250 g
skórka pomarańczowa do smaku
migdały do smaku
cukier puder 1/2 szklanki
orzechy laskowe do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: CANOLLI

Ciasto zagniatamy z mąki masła i cukru pudru oraz wina tyle żeby ciasto było elastyczne.Wkładamy do lodówki na pół godziny.Wałkujemy na cienkie placki,wykrawamy kółka szklanką i nawijamy na foremki,sklejamy białkiem. Smażymy na oleju około 1 minuty.
Z serka ricotta robimy krem dodajemy skórkę pomarańczową,migdały,orzechy i cukier puder do smaku.
Nadziewamy rureczki,posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 14.01.2014 14:10
świetny pomysł i to wino ach
adelajda 29.09.2013 16:07
pyszne !!!!!!!!!!!!
Dorota59 11.07.2013 09:52
bardzo fajne
Ewelina47 15.05.2013 20:58
bardzo pysznie wygląda
Goya 18.01.2013 13:06
super
kate.500 04.12.2012 20:21
super
Katarzyna59 04.12.2012 10:06
super
michałp 26.11.2012 13:42
pycha:)
gosia561 26.11.2012 12:52
bardzo smakowite
pajbek 26.11.2012 12:19
Wygląda na pyszny deserek :-)
Kulinarna Ja 26.11.2012 11:39
smaczne to! ;)
medi 26.11.2012 10:41
super:)
Pietruszka 26.11.2012 10:25
fajne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak