Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni
mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ser żółty 250 g
masło 50 g
mąka 4 łyżki
mleko 2 szkl
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
przecier pomidorowy
szpinak w sosie śmietanowyn

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Zeszklić na patelni, posypać ostrą paprykę i dodać mięso. Przyprawić solą i pieprzem, dusić mięso, aż będzie gotowe, następnie zalać przecierem pomidorowym, połączyć z koncentratem i dokładnie wymieszać, chwilę podsmazyć. Przygotować sos beszamelowy: stopić masło w garnuszku, dodać mąkę, mleko, doprawić solą,pieprzem, gałką muszkatołową.
Krok 1 - Cannelloni foto
2
Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć szpinak.Cannelloni nie gotować, surowe napełnić farszem mięsnym i ułożyć w naczyniu.
Krok 2 - Cannelloni foto
3
Rurki zalać sosem beszamelowym i piec bez przykrywki ok.15 minut w 200 stopniach.
Krok 3 - Cannelloni foto
4
Po 15 minutach posypać danie startym żółtym serem i piec jeszcze ok.15 minut.
Krok 4 - Cannelloni foto
5
Gotowe;=
Krok 5 - Cannelloni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 09.02.2013 18:47
z mięsem najlepsze :)
teresa18 09.02.2013 18:07
pysznie nadziane
babajaga1969 09.02.2013 17:59
lubię ten makaron - pyszne danie :)
Krzysztof15 09.02.2013 15:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak