Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

camembert w panierce orzechowo-kokosowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 2 sztuki
orzeszki ziemne 50 g
wiórki kokosowe 200 g
olej do smażenia
jajko 1 sztuka

Porada

można zrobić panierkę pistacjowo-kokosową

Przepis i sposób przygotowania na: camembert w panierce orzechowo-kokosowej

Wiórki kokosowe i orzechy mielimy w blenderze (osobno). Jajko roztrzepujemy widelcem. Ser kroimy na 4 części. Każdą część sera moczymy w jajku, potem w kokosie, znów w jajku a potem z orzechach i znów we wiórkach. Smażymy na małym ogniu na oleju archaidowym z każdej ze stron. Podajemy z rukolą i pomidorkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 12.10.2014 13:24
chętnie bym spróbowała :)
ppaulina 11.10.2014 19:51
Wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak