Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert smażony z borówkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ser camembert 30 dag
jajko 1 szt.
masło 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
sól 1/4 łyżeczki
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Składniki dodatku do camembert

cebula biała 1 szt.
cukier 10 dag
borówki 10-20 dag
mąka pszenna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert smażony z borówkami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Serek pokroić na kawałki, posypać pieprzem, panierować w mące, jajku posolonym i wymieszanym z mlekiem oraz bułce tartej. Odstawić do schłodzenia. Cebulę obrać, pokroić na krążki, oprószyć mąką i usmażyć na chrupiąco.
Krok 1 - Camembert smażony z borówkami foto
2
Z cukru, 4 łyżek wody zagotować syrop z borówkami i schłodzić w lodówce. Schłodzony panierowany serek usmażyć na złoty kolor i podawać na ciepło ze schłodzonymi borówkami i chrupiącą cebulą.
Krok 2 - Camembert smażony z borówkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 04.06.2014 07:13
smakowite połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak