Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burritos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla
szynka wieprzowa 500 g
cebula 2 sztuki
ząbki czosnku 3 sztuki
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
fasola czerwona z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Burritos


Cebulę drobno pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu.Szynkę zmielić i dodać do cebuli.Smażyć aż mięso lekko zbrązowieje,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.Doprawić solą i pieprzem chilli cayenne,dodać koncentrat i podlać odrobiną wody.Smażyć kilka minut i dodać odsączoną czerwoną fasolę.Zawijać farsz w tortille, zawinąć w rulonik i podsmażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu (najlepiej na grillowej).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.09.2016 21:48
smaczne danie
Renataj 13.09.2016 21:31
Apetyczny pomysł:)
kd045 13.09.2016 14:02
smakowite danie
Czyki 13.09.2016 14:02
smacznie wygląda:)
RenataZ-et 13.09.2016 13:51
fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak