Najpierw należy zamarynować schab, dobrze jest go zamarynować dzień wcześniej ale jeśli zrobimy to dwie godziny przed obiadem też nabierze dobrego smaku. Schab marynujemy w odrobinie oleju z następującymi przyprawami: pieprzem,czosnkiem granulowanym,solą oraz papryczką chili. Następnie na patelnię nalewamy łyżeczkę oleju, siekamy drobno cebulkę i podsmażamy ją z odrobiną cukru (cukier sprawia, że cebula łatwiej ulega karmelizacji, jak również pozbawia ją charakterystycznego ostrego zapachu). Do cebuli dodajemy schab. Gdy mięso będzie już miękkie wlewamy całą zawartość puszki fasoli (łącznie z zalewą). Dodajemy koncentrat pomidorowy i dwie łyżeczki przyprawy do gulaszu Prymat, doprawiamy do smaku delikatnie przyprawą Kucharek.
Placki burrito: mąkę, wodę, olej i sól łączymy w misce i zagniatamy, ciasto powinno być twarde, dzielimy je na 4 części, każdą z części wałkujemy na w miarę cienkie, okrągłe placki. Patelnię mocno nagrzewamy, placki burito pieczemy bez tłuszczu, muszą pojawić się na nich charakterystyczne, przypalone "bąble", pieczemy z każdej strony około 3 min.
Na gotowe już placki rozkładamy sos ze schabem, i zawijamy wedle uznania. Smacznego.