Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burrito

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 8
mięso mielone wieprzowo-wołowe 500g
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 1
kukurydza w puszce 1/2
PUSZKA POMIDORÓW 1
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
oregano 1/2-3/4 łyżeczki
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Burrito

1. Mięso, posiekany czosnek i pokrojoną w paski papryczkę chili podsmażyć na odrobinie oleju do zrumienienia. Posolić i popieprzyć do smaku.
2. Następnie dodać pomidory z puszki. Dusić kilka minut do rozpadnięcia. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawami do smaku. Następnie dorzucić odsączoną fasolkę i kukurydzę z puszki. Gotować jeszcze chwilę, aby była ciepła.
3. Na koniec tortillę można chwilę podgrzać w piekarniku lub mikrofali. Na środek placka nakładać ok. 3 łyżki farszu i zwijać w kopertki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.04.2013 15:57
bardzo smaczne
magdalea 10.04.2013 20:59
apetyczne, do wypróbowania
Pusia 10.04.2013 18:26
bardzo smaczne
paulina2157 10.04.2013 17:21
bardzo mi się podoba przepis, chętnie wypróbuję
Sylwia26 10.04.2013 17:01
ale smaczności
V_kuchareczka 10.04.2013 17:00
Muszę koniecznie wypróbować przepis
WiktoriaGotuje 10.04.2013 16:53
Uwielbiam.
iwi 10.04.2013 16:50
Same pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak