Przepis i sposób przygotowania na: Burger po grecku
Kroki postępowania
Smacznego!
Mięso mielone jagnięce | 0.5 kg |
świeża kolendra | 1 pęczek |
papryczka chilli | 1 cała |
czosnek | 2 ząbki |
imbir | 2 cm |
kolendra | 1 łyżeczka |
kumin | 1 łyżeczka |
jajko | 1 szt |
majonez | 1 łyżka |
suszona mięta | 1 łyżeczka |
sól do smaku | |
pieprz | |
jogurt grecki | 1 kubek |
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat | 1 łyżeczka |
ogórek | 1/2 szt |
czosnek | 1 ząbek |
sok z cytryny | |
sałata | kilka listków |
pomidor | 1 szt |
bułki do burgerów | 1 szt/os |
cebula | 1 szt |
oliwa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: