Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 sztuki
szpinak 30 dag
masło 3 łyżki
śmietana 4 łyżki
sok z cytryny 1/2 sztuki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki ze szpinakiem

Buraki oczyścić i ugotować do miękkości, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Szpinak gotować przez 5 minut, wycedzić i drobno pokroić.
Buraki i szpinak wymieszać, przełożyć do rondla, dodać masło i zagotować.

Dodać śmietanę, mąkę, sok z cytryny, wymieszać.
Doprawić do smaku solą, cukrem i gałką muszkatołową.
Podawać ciepłe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

6zer
6zer 27.11.2013 10:31
apetyczne i zdrowe buraczki
IwonaDD 26.11.2013 19:34
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak