Buraki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    3 sztuki
  • szpinak

    30 dag
  • masło

    3 łyżki
  • śmietana

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • gałka muszkatołowa do smaku

  • cukier do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki oczyścić i ugotować do miękkości, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Szpinak gotować przez 5 minut, wycedzić i drobno pokroić.
Buraki i szpinak wymieszać, przełożyć do rondla, dodać masło i zagotować.

Dodać śmietanę, mąkę, sok z cytryny, wymieszać.
Doprawić do smaku solą, cukrem i gałką muszkatołową.
Podawać ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
6zer 27.11.2013 10:31
apetyczne i zdrowe buraczki
IwonaDD 26.11.2013 19:34
samo zdrowie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat