Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczkowa zupa z tartych warzyw

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1/4 szt lub skrzydło z indyka
buraki 3 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/3 szt
ziemniaki 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 ziarna
śmietana słodka 3 łyżki
koperek 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowa zupa z tartych warzyw

Kroki postępowania

1
Kurczaka lub skrzydło z indyka zalewamy ok 2 l wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowujemy i zdejmujemy szumy.
Krok 1 - Buraczkowa zupa z tartych warzyw  foto
2
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i ścieramy osobno na grubej tarce. Najpierw do rosołu z kurczaka dodajemy buraczki, następnie selera, pietruszkę z marchwią i dopiero gdy warzywa już lekko zmiękną, dodajemy starte ziemniaki.
Krok 2 - Buraczkowa zupa z tartych warzyw  foto
3
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy warzywa będą miękkie, zaprawiamy słodką śmietaną i dodajemy posiekany koperek.
Krok 3 - Buraczkowa zupa z tartych warzyw  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 11.03.2015 06:54
najlepsza zupa
Joannasz3190 12.12.2014 11:43
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak