Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczkowa z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt
cebula 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka
ziemniaki 4 szt
śmietana 400 ml
masło 1 łyżka
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowa z cebulą

Wszystkie warzywa myję i obieram.Ziemniaki kroję w małą kostkę.Marchew,pietruszkę oraz buraki ścieram na tarce z dużymi oczkami.Warzywa z listkami laurowymi zalewam 3 litrami zimnej wody i gotuję do miękkości.W tym czasie obieram cebule,siekam je i szklę na maśle.Dokładam do zupy,doprawiam,,octem,cukrem,solą i pieprzem.Odlewam kubeczek zupy,mieszam i wlewam z powrotem do garnka.Podgrzewam 5 minut i podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka15 09.11.2014 12:56
Super pomysł na buraczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak