Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z jogurtem i czosnkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 3-4 sztuki
jogurt naturalny 200 ml
czosnek 2-3 ząbki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z jogurtem i czosnkiem

Buraki umyć, owinąć folią aluminiową i upiec w piekarniku aż będą miękkie (około godziny w 180stopniach). Przestygnięte buraki pokroić na drobniej, przełożyć do wysokiego naczynia, dodać jogurt i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dokładnie zblendować i doprawić do smaku solą ziołową. Podawać do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.04.2016 18:09
na pewno smaczne
molanka 21.04.2016 10:44
ciekawe połączenie
justynkag 20.04.2016 20:36
Bardzo smakowite
Wafelek2601 20.04.2016 20:24
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak