Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z gruszką i nektarynką (do słoików)

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Buraczki w każdym wydaniu smakują rewelacyjnie. To nasze ulubione warzywo, które podatne jest na nasze, kulinarne eksperymenty.

Składniki:

Składniki:

buraki czerwone 1 kilogram
gruszki 4 sztuki
nektarynka 2 sztuki
olej słonecznikowy 100 mililitrów
ocet 100 mililitrów
miód lipowy 4 łyżki

Porada

W przepisie użyliśmy octu cydrowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z gruszką i nektarynką (do słoików)

Buraki pieczemy w 200°C 90-100 min. Owinięte w folię aluminiową. Studzimy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach z gruszkami i nektarynkami. Dodajemy olej, ocet, miód, sól i pieprz (do smaku). Mieszamy, przekładamy do słoików, zakręcamy, pieczemy 20 min. w 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak