Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewa do ogórków konserwowych

4.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Zalewa do ogórków konserwowych z wody, octu, cukru i przypraw.

Składniki:

Jak zrobić zalewę do ogórków konserwowych - przepis:

woda 4 szklanki
ocet 0,5 szklanki
sól 1 łyżka
cukier 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa do ogórków konserwowych

Jakie proporcje wody octu i cukru powinna mieć zalewa do ogórków konserwowych? Zobacz przepis.

Wszystkie składniki wymieszać i gotować 3 min.

Zalewą zalać ogórki i pasteryzować 10-15 min.

Zalewa wystarcza na 3 słoiki 0,9 l.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.07.2013 21:38
a jaki ocet to trzeba się domyślić...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak