Buraczki z gruszką

Buraczki z gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowanych buraków

    500 g
  • cebula

    1
  • sól do smaku

  • cukier do smaku

  • olej

    kilka łyżek
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Buraczki z gruszką

Ugotowane, obrane buraki zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Gruszkę umyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Cebulę i gruszkę przełożyć do buraków, dodać przyprawy do smaku oraz olej i wymieszać. Podawać po kilku minutach gdy smaki się przegryzą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

atort111
atort111 02.10.2013 15:55
oceniam na 5
staropolanka5 02.10.2013 15:29
z gruszką , nie jadłam
Konczi 01.10.2013 15:42
to musi być pyszne, takich jeszcze nie jadłam
Ela_K 01.10.2013 11:59
ciekawa jestem smaku tego. Może spróbuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat