Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z gruszką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowanych buraków 500 g
cebula 1
sól do smaku
cukier do smaku
olej kilka łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z gruszką

Ugotowane, obrane buraki zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Gruszkę umyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Cebulę i gruszkę przełożyć do buraków, dodać przyprawy do smaku oraz olej i wymieszać. Podawać po kilku minutach gdy smaki się przegryzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 02.10.2013 15:55
oceniam na 5
staropolanka5 02.10.2013 15:29
z gruszką , nie jadłam
Konczi 01.10.2013 15:42
to musi być pyszne, takich jeszcze nie jadłam
Ela_K 01.10.2013 11:59
ciekawa jestem smaku tego. Może spróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak