Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z goździkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 kg
cukier 2,5 szklanki
ocet 2 szklanki
sól 2 łyżki
pieprz 10 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.
Goździki całe Prymat 6 szt.
cebula 4 szt.
ząbek czosnku 12

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z goździkiem

Buraczki gotujemy w mundurkach do miękkości. Obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, lub w półplasterki. Przygotowujemy zalewę. Czosnek kroimy na cienki plasterki, cebulę kroimy w piórka. Wszystkie składniki zalewy wraz z 5 szklankami wody zagotowujemy. Buraki zalewamy zalewą i zostawiamy na min. 6 godzin, żeby smaki się przegryzły. Warzywa wkładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak