Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z chrzanem i octem winnym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
chrzan 20 dag
ocet winny 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z chrzanem i octem winnym

Kroki postępowania

1
Buraczki opłukujemy i gotujemy (w skórkach) tak długo aż zmiękną na tyle, żeby dały się zetrzeć na tarce. Ugotowane buraki studzimy, obieramy ze skórek i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Buraczki z chrzanem i octem winnym foto
2
Korzenie chrzanu obieramy i ścieramy na tarce.
Krok 2 - Buraczki z chrzanem i octem winnym foto
3
Do startego chrzanu dodajemy ocet winny i wszystko miksujemy blenderem.
Krok 3 - Buraczki z chrzanem i octem winnym foto
4
Do buraczków dodajemy zblendowany chrzan z octem winnym.
Krok 4 - Buraczki z chrzanem i octem winnym foto
5
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Krok 5 - Buraczki z chrzanem i octem winnym foto
6
Po tym czasie Przekładamy buraczki do czystych wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy ok. 25 min. Słoiczki stawiamy do góry denkiem i studzimy. Przechowujemy w chłodnym miejscu. SMACZNEGO!
Krok 6 - Buraczki z chrzanem i octem winnym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 14.05.2014 10:54
domowe buraczki super przyprawione to jest to
gosia561 13.05.2014 19:28
fajny sposób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak