Buraczki w occie

Buraczki w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

  • ocet 10 %

    1 szkl
  • woda

    6 szkl
  • cukier

    6 łyżek
  • sól

    1,5 łyzeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • ziele angielskie

    2-3
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Buraczki w occie

małe buraczki umyć i ugotować w mundurkach .Zalać zimną wodą.Następnie obrać ze skórki i włozyć do słoików.Przygotować zalewę z wody octu cukru soli.Dodać listek i ziele angielskie.Gotową zalewą zalać słoiki.Zakręcić Słoiki gotować ok 10-15 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Przepisy Joanny 15.02.2014 20:44
Mam taką zalewę ale nigdy bym nie wpadła na to aby tak przygotować buraki, zabieram przepis:)Dziękuję
adelajda 26.10.2013 09:57
zapowiada się super :)
Wiesława1 07.08.2013 06:50
kubie takie
Luki 06.08.2013 06:54
bardzo smaczne
kriko 06.08.2013 06:41
lubie takie do obiadu
Sroczka 04.08.2013 21:16
Lubię takie buraczki do obiadu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat