Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na gorąco

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 75 dag
jabłka 3 szt
mleko 3/4 szklanki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
śmietana gęsta 1/3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na gorąco

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Buraczki ugotować do miękkości, przestudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Jabłka obrać i zetrzeć tak jak buraczki, następnie włożyć razem do garnka z wrzącym mlekiem, oprószyć mąka i zagotować.
Krok 1 - Buraczki na gorąco foto
2
Smażyć przez chwilę na wolnym ogniu z masłem aż całość się zagęści, po czym wymieszać buraczki ze śmietaną.
Krok 2 - Buraczki na gorąco foto
3
Przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i podawać do obiadu z mięsem.
Krok 3 - Buraczki na gorąco foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.04.2015 19:54
fajnie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak