Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki faszerowane kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4
kapusta kiszona 350 gram
papryka czerwona 1/2
por kawałek
oliwa 3 łyżki
koperek kilka gałązek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki faszerowane kapustą

Kroki postępowania

1
Buraki gotujemy w łupinach do miękkości, odcedzamy i studzimy.
Krok 1 - Buraczki faszerowane kapustą  foto
2
Następnie obieramy je i łyżeczką wydrążamy środek.
Krok 2 - Buraczki faszerowane kapustą  foto
3
Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 10 minut od momentu wrzenia, odcedzamy i studzimy.
Krok 3 - Buraczki faszerowane kapustą  foto
4
Paprykę i por drobno kroimy i podsmażamy ok. 15 minut (na oliwie).
Krok 4 - Buraczki faszerowane kapustą  foto
5
Następnie dodajemy odciśniętą z nadmiaru wody kapustę. Mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podsmażamy.
Krok 5 - Buraczki faszerowane kapustą  foto
6
Podsmażoną kapustą faszerujemy buraczki. Faszerowane buraki układamy na talerzu i dekorujemy gałązkami koperku.
Krok 6 - Buraczki faszerowane kapustą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.01.2015 13:12
Chętnie spróbuję :))
Kejti 05.01.2015 23:44
Nigdy nie jadłam :-)
pajbek 05.01.2015 23:03
muszą być pyszne :-)
Adam/ZUB3R 05.01.2015 22:13
wyglądają ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak